• <nav id="mykn0"></nav>

      <nav id="mykn0"></nav>
      <dd id="mykn0"></dd>

         

        搜索全站

        建館資源佳作欣賞獵人角皇后圖書館,紐約 / Steven Holl Architects

        獵人角皇后圖書館,紐約 / Steven Holl Architects

        來源-谷德設計網 | 作者: | 2021/8/25 0:00:00 | 閱讀次數:449查看評論 [56]

         面積2044㎡的獵人角皇后圖書館位于東河沿岸的顯著地點,背靠崛地而起的摩天公寓,它作為公共建筑和城市公園,為長島濱水區帶來了社區專用空間。

        Located on a prominent site along the East River, against the backdrop of rapidly built skyscraper condominiums, the 22,000 square foot Queens Public Library at Hunters Point stands as a public building and public park, bringing community-devoted space to the Long Island City waterfront.

        ▼建筑面臨東河、背靠高樓,the building facing the East River, against the backdrop of skyscrapers ©Paul Warchol

         

        獵人角圖書館抵制當下將公共圖書館和社交空間整合到高端住宅樓中的趨勢,它以最小的占地面積獨自屹立在2973㎡的基地上,為當地社區提供最大的綠色空間,并成為河流沿岸活力公園的一部分。

        Resisting recent trends of incorporating public libraries and much-needed social space within high-end residential towers, the Hunters Point Library stands independently, rising with a minimal footprint on its 32,000 square foot site to offer maximum surrounding green space to the local community and becoming an integrated part of the vibrant public park that lines the river’s edge.

        ▼鳥瞰,aerial view ©Paul Warchol

        這棟豎直的建筑重構傳統圖書館的模式,提供了從私密閱讀區到活躍聚集空間的多樣化空間。其漆鋁混凝土外殼不僅是立面,還是去除幕墻和立柱的承重結構。立面洞口展示了內部人們的活動并且勾勒出曼哈頓天際線的開闊景觀。

        ▼設計草圖,design sketch ©Steven Holl Architects

        The vertical structure reimagines the traditional library model, providing diversity of spaces from intimate reading areas to active gathering spaces. The building’s aluminum-painted concrete shell is not just a facade but a load-bearing structure, which omits curtain walls and columns. Sculpted cuts are carved out of the facade, showing the movement of people within and framing expansive views of the Manhattan skyline.

        ▼漆鋁混凝土外殼,the building’s aluminum-painted concrete shell ©Steven Holl Architects

        ▼西立面,west facade ©Paul Warchol

        ▼立面上的不規則洞口,irregular openings on the facade ©Iwan Baan

        ▼材質細部,details ©Iwan Baan

        從建筑東立面的洞口可以看出,該項目分為兒童區、青少年區和成人區,東立面向各個區域開放,而各個分區之間是流動的。圖書館內部,溫馨的竹木創造出吸引人的社交空間,向社區開放并為各年齡段的人們提供有趣的空間。自然光穿過四周的大扇窗戶進入室內,使空間充滿活力。沿著開放樓梯節節上升的書架及相鄰數字工作站整合了數字區和圖書區。核心圖書區下方的一層禮堂提供了公共會議和活動空間。樓梯在不同夾層間回轉,連接了不同閱覽區并止于享有城市及河流景觀的屋頂露臺閱覽區。

        ▼設計草圖,design sketch ©Steven Holl Architects

        The program’s separation into children’s area, teen area and adult area can be read in the sculpted cuts of the east face of the building, one facade opening for each area; yet the programmatic divisions are fluid. Inside, warm bamboo creates an inviting social space, open to the community and offering engaging spaces for all ages. Natural light enters through the large windows from all sides, animating the space. The digital and the book are merged through the bookshelves and adjacent digital workstations that flow upward along a series of open stairs. A ground-level auditorium under the main section provides public meeting and events space. The stairs switch back from mezzanine to mezzanine, connecting reading areas and concluding in a rooftop reading terrace with views of the city and the river.

        ▼入口大廳,entrance hall ©Iwan Baan

        ▼連續的開放樓梯,continuous open stairs ©Steven Holl Architects

        ▼多樣化閱覽空間,diverse reading space ©(上)Iwan Baan,(下)Paul Warchol

        ▼連廊連接不同樓層 ©Iwan Baan

        the corridors connect different floors

        ▼自然光穿過大扇窗戶進入室內,natural light enters through the large windows ©Iwan Baan

        ▼從夾層望向閱覽區,view to reading area from mezzanine ©Iwan Baan

        ▼兒童閱覽區,children’s room ©(上下)Paul Warchol,(中)Steven Holl Architects

        ▼開闊的視野,broad view ©Steven Holl Architects

        ▼溫馨的竹木空間,warm bamboo space ©Steven Holl Architects

        雖然平面布局緊湊,但建筑剖面是開放而流動的,實現了最節能的設計和最大的公共綠色空間。圖書館東入口一側面向讀書花園,旁邊是環繞銀杏樹的低矮公園辦公建筑。夜幕降臨,濱水區沿岸的獵人角圖書館燈火通明,與百事可樂標志和舊龍門架上的“長島”標志共同成為新社區場所的燈塔。

        While the plan is compact, the building section of the new library is open and flowing to allow for the most energy-efficient design and the greatest amount of public green space on the site. On the east entrance side, the library faces a reading garden bordered by a low park office pavilion with a bosque of ginkgo trees. At night the glowing presence of the Hunters Point Library along the waterfront joins the Pepsi sign and the “Long Island” sign at the old Gantry to become a beacon for this new community place.

        ▼市民活動,public activity ©Iwan Baan

        ▼百事可樂標志與獵人角圖書館,the Pepsi sign and the Hunters Point Library ©Iwan Baan

        ▼局部立面夜景,facade by night ©Iwan Baan

        ▼外觀夜景,external view by night ©Iwan Baan

        ▼鳥瞰夜景,aerial view by night ©Paul Warchol

        ▼圖書館總平面圖,site plan of the library ©Steven Holl Architects

        ▼圖書館平面圖,plans of the library ©Steven Holl Architects

        ▼圖書館立面圖,elevations of the library ©Steven Holl Architects

        ▼圖書館剖面圖,sections of the library ©Steven Holl Architects

        ▼辦公建筑圖紙,drawings of the office pavilion ©Steven Holl Architects

        Client: Queens Public Library

        New York City Department of Design and Construction

        Architect: Steven Holl Architects

        Steven Holl (design architect, principal)

        Chris McVoy (senior partner in charge)

        Olaf Schmidt (senior associate in charge)

        Filipe Taboada (project architect, associate)

        Suk Lee (project architect CA)

        Bell Ying Yi Cai, Rychiee Espinosa, JongSeo Lee, Maki

        Matsubayashi, Michael Rusch, Dominik Sigg, Yasmin Vobis, Jeanne

        Wellinger (project team)

        Landscape architect: Michael Van Valkenburgh and Associates

        Structural engineer: Silman

        Mep engineer: ICOR Associates

        Lighting design: L’Observatoire International

        Leed consultant: ADS Engineers

        Civil engineer: Langan Engineering & Environmental Services

        Fire technical consultant: Rolf Jensen & Assoc.

        Cost estimator: Davis Langdon

        Specifications: Construction Specifications Inc.

        Climate engineers: Transsolar

        More: Steven Holl Architects    更多關于他們:Steven Holl Architects on gooood

         

        免責聲明: 本文系轉載相關媒體,僅代表作者個人觀點,與城市館網無關。其原創性以及文中陳述文字和內容未經本站證實,文章僅供參考。本站對其真實性、完整性、及時性不作任何保證或承諾。

        更多

        相關閱讀

        評論

        共69人評論  點擊查看

        登陸  請登陸后發言,并遵守相關規定

        • 用戶名:

        • 密 碼:

        •  

          記住密碼

        關于城市館 - 聯系我們 - 版權聲明 - 關于隱私 - 合作伙伴 -

        Copyright?2010-2012 江蘇華博創意產業有限公司版權所有 蘇ICP備11010411號

        香蕉国产成版视频在线_精品国产品香蕉在线_成本人视频动漫在线观看网站_久久香蕉国产线看观看亚洲小说